Terrarier och Akvarier

Vi erbjuder ett brett utbud av olika typer av terrarier och akvarium som du kan välja och vraka bland. Nedan följer olika exempel på terrarier och akvarium som finns att köpa hos oss på Iguana Zoo. Detta är ett urval av vårt sortiment som finns på plats i butiken. Anledningen till att vi inte lägger upp samtliga produkter på hemsidan är på grund av tidsbrist – arbetet i butiken tar upp i princip all vår tid. Förhoppningsvis får du en bra bild av vad som finns att välja mellan här.

Terrariepaket

Olika typer av ödlor kräver olika terrarier. Hos Iguana Zoo har du möjlighet att köpa kompletta terrariepaket där nödvändiga tillbehör ingår. Ett bra alternativ om du inte har köpt ett terrarium tidigare. I butiken har vi bland annat:

Regnskogspaketet

Detta terrariepaket är skapat för en komplett regnskogsmiljö som passar flera olika ödlor och ormar. Du får tillgång till både termometer och hygrometer liksom en bakgrund och bottenmaterial, vattenskål och växter. Det enda du behöver köpa till är lampor som du väljer utifrån vilket djur du har.

Ökenpaketet

Detta terrariepaket är skapat för en komplett ökenmiljö. Ökenpaketet är lämpligt för flera olika djur och arter. I paketet ingår en bakgrund samt bottenmaterial liksom ett litet gömställe, en vattenskål, växter och en liten klippa. Ljusarmatur ingår också men lampor köper du till beroende på vilket djur du har.

Nätterrarier

Nätterrarier – flexarium – är ett terrarium som byggs upp med ett starkt nylonnät. Denna typ av terrarier passar djur som är i behov av god ventilation och du kan även använda nätterrarium inomhus och utomhus. Är det sommar och fint väder kan du passa på att flytta ut terrariet så att djuret får lapa ”riktig” sol. Terrarium som dessa är enkla att flytta på. Du väljer mellan olika storlekar beroende på hur stora eller små invånare nätterrariet har.

Akvarium

Atlantis

Ett akvarium som rymmer 60 liter och säljs i paketform – utmärkt för nybörjaren! I detta paket ingår, förutom själva akvariet, en håv, filter, broschyr, armatur för belysning, foder, doppvärmare samt vattenberedningsmedel.

Pacific

Akvarium från Pacific finns i flera olika storlekar som du kan se om du kommer till butiken. Beroende på vilken storlek du önskar varierar också priserna.

Duschar & system

På Iguana Zoo kan du köpa flera olika typer av duschar och system till dina djur så att de kan trivas och må bra. I butiken finner du samtliga produkter – här erbjuds du ett mindre urval.

Litet duschsystem

Med detta lilla duschsystem kan du skapa härliga dimmor till dina djur. I paketet ingår en vattendunk som rymmer 6,5 liter liksom en dysa, tre meter slang, hållare, högtryckspump, anslutningskabel samt sugfilter. Du kan bygga ut till nio dysor.

Medium duschsystem

Ett lite större duschsystem med en vattendunk som rymmer 20 liter. I paketet ingår också fyra meter slang, två hållare, en anslutningskabel, sugslang, högtryckspump, fästen, backventil och sugfilter. Även detta system kan byggas ut till nio dysor.

Dimmgenerator

Om du vill skapa ett bättre klimat i ditt terrarium kan du köpa en så kallad ”fog maker”. Denna hjälper till att öka luftfuktigheten så att reptilerna mår bättre. Du kan även köpa till olika sorters vattenfall.