Tillbehör

Om du är i behov av olika typer av tillbehör till din orm har du kommit rätt! Här erbjuder vi mängder med olika tillbehör som du kan tänkas behöva för att du ska kunna ta hand om dina ormar och erbjuda dem en trevlig miljö så att de trivs och mår bra. Nedan finner du ett urval av det sortiment som finns att köpa hos oss på Iguana Zoo. Vi har inte möjlighet att lägga upp samtliga tillbehör på hemsidan eftersom butiken kräver mycket tid i anspråk. Du är alltid varmt välkommen till Iguana Zoo om du har frågor eller vill se hela utbudet med tillbehör.

Dekorationer

Det finns flera olika dekorationer du kan köpa för att dina slingrande vänner skall kunna få en harmonisk miljö att vistas i. Här finner du några av alla de dekorationer som finns hos Iguana Zoo.

Bamburörset

I butiken hittar du flera olika typer av set med bamburör. Det som skiljer dem åt är storleken. Beroende på hur stor eller liten orm du har samt terrariets storlek kan du anpassa vilka bamburör du väljer.

Växter

Oavsett om du vill pryda terrariet med gröna bladväxter av olika arter eller en liten kaktus finner du det mesta du kan tänka dig här. Eller varför inte en liten palm?

Stenar

Är du ute efter spännande stenar med hål som ormen kan slingra igenom eller en större sten som den kan vila på hittar du olika varianter i varierande storlekar hos Iguana Zoo.

Grottor

En mysig grotta att gömma sig i tycker nog de flesta ormar om och i butiken erbjuder vi ett brett utbud med grottor i olika storlekar och utformningar så att du ska kunna hitta din favorit.

Reptilböcker

Det är alltid bra att läsa på om sina djur för att du ska få större kunskap om dem. På så sätt kan du också lära dig att ta hand om reptilerna på bästa sätt. Olika arter kräver olika omvårdnad. Här på Iguana Zoo hittar du flera olika reptilböcker om olika djur. I butiken erbjuder vi böcker som handlar om bland annat:

  •        Grodor
  •        Ormar
  •        Kameleonter
  •        Geckos
  •        Krokodiler

Reptilsand

I butiken erbjuder vi olika typer av reptilsand. Vill du ha färgad sand eller neutral? Hos oss finns det mesta du kan tänkas vilja ha när det gäller reptilsand.

Färgad sand

I sortimentet finns färgad sand i elva kulörer från märket T-Rex. Ökensubstratet är gjort av något som kallas för calcium carbonat.

Terrariesand

Denna sand kommer från flodstränder och har därefter steriliserats. Passar för bland annat reptiler och skorpioner som vanligtvis lever i öken eller på grässlätter i naturen.

Bakgrunder

Vid behov av en bakgrund till ditt terrarium finns det flera olika alternativ att välja mellan. Förhoppningsvis kommer du att hitta det du är ute efter i butiken. Där säljer vi bland annat:

Jungle Planting Mat

Dessa bakgrunder finns i olika utformning och storlek. Bakgrunden är tillverkad av naturmaterial i form av fiber hämtat från kokosnötter. Med denna bakgrund finns möjlighet för klättring och plantering.

Reptilmediciner

Det gäller att ta hand om sina djur när man har dem. Ibland kan de behöva någon form av medicin. Hos Iguana Zoo erbjuder vi ett antal olika reptilmediciner för olika tillfällen.

Repti Wound-Healing

Denna medicin är antiseptisk och är till för att hjälpa exempelvis skärsår och brännskador att läka på dina reptiler.

Ögondroppar

Dessa ögondroppar är anpassade för sköldpaddor och öppnar samt rensar inflammerade ögon. Motverkar ögonsjukdomar.